След месец, след година Françoise Sagan

ISBN:

Published:

Paperback

144 pages


Description

След месец, след година  by  Françoise Sagan

След месец, след година by Françoise Sagan
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 144 pages | ISBN: | 3.26 Mb

Франсоаз Саган (1935-2004), една от иконите на съвременната литература, прави невероятен бум с първата си творба, Добър ден, тъга, която мигновено взривява книжния пазар. Причината е не само в качеството на романа, трепетен и четивен, лек иMoreФрансоаз Саган (1935-2004), една от иконите на съвременната литература, прави невероятен бум с първата си творба, Добър ден, тъга, която мигновено взривява книжния пазар.

Причината е не само в качеството на романа, трепетен и четивен, лек и същевременно дълбок, но и в това, че авторката е едва осемнайсетгодишна – а преплетените любовни истории на нейните герои са описани с неприсъща за подобна възраст зрялост, трезвост и дори с нежен цинизъм. Франсоа Мориак нарича младата писателка чаровно малко чудовище, романът е преведен на десетки езици и се превръща в мегаселър по цял свят.

Дори в САЩ, където интересът традиционно се ограничава най-вече до англоезичната литература, само за две години са продадени милион и сто хиляди екземпляра.Следват Обичате ли Брамс?, След месец, след година, Дивните облаци, Усмивка почти и още множество романи и сборници с разкази, белязани от неизменен успех, в които Франсоаз Саган все така обаятелно пресъздава картината на безделно-сладкия и бляскав парижки живот, където любови изгряват и изтляват, а героите умеят да обичат, но умеят и да загърбват с усмивка изразходваните чувства.Франсоаз Саган пише дълбоко и чувствено за страстта, за любовта и за съпътстващите ги лудости и неврози.Жьонвиев МолЛюбовта е като болест, като интоксикация.

Мисля, че хората могат да бъдат щастливи заедно известно време, но никога – цял живот.Франсоаз СаганEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "След месец, след година":


queenhyte.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us