Misteri Hari Kebangkitan dan Permulaan Hari Kiamat Mahir Ahmad Al-Sufi

ISBN:

Published: January 1st 2012

Paperback

414 pages


Description

Misteri Hari Kebangkitan dan Permulaan Hari Kiamat  by  Mahir Ahmad Al-Sufi

Misteri Hari Kebangkitan dan Permulaan Hari Kiamat by Mahir Ahmad Al-Sufi
January 1st 2012 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 414 pages | ISBN: | 6.43 Mb

Hari Kiamat atau Hari kebangkitan merupakan hari yang digambarkan sebagai musnahnya seluruh alam dan bumi dan setelah beberapa tempohnya manusia dibangkitkan semula. Kiamat berasal dari perkataan bahasa Arab iaitu ????yang bermaksud bangkit atau bangun. la merupakan satu kepercayaan dalam agama samawi, termasuk Yahudi, Kristian dan Islam. Terdapat pelbagai nama lain seperti yang tercatat di dalam Al-Quran tentang Hari Kiamat ini iaitu Yaum at-Bath (Hari Kebangkitan), Yaum al-Hasyr (Hari Dikumpulkan), Yaum al-Fast (Hari Keputusan), Yaum alJam(Hari Pengumpulan), Yaw al-Hisab (Hari Pengumpulan), Yaum al-Hasrah (Hari Penyesalan) dan banyak lagi.

Nama-nama ini pula secara langsung menggambarkan dan menceritakan perihal dan keadaan Hari Kiamat yang pasti akan dilalui oleh semua umat manusia setelah dibangunkan daripada kubur masing-masing dalam keadaan telanjang dan berkaki ayam sepertimana mula-mula dilahirkan oleh ibu ke alam dunia. Namun persoalannya, adakah semua manusia akan telanjang atau ada yang berpakaian? Bagaimana pula perbezaan di antara keadaan golongan Muslim dan Kafir?

Bagaimana manusia akan diheret ke muka pengadilan Mahsyar dan berapa, lamakah hitungan amalan yang akan dilalui sebelum dimasukkan ke syurga atau dilemparkan ke neraka.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Misteri Hari Kebangkitan dan Permulaan Hari Kiamat":


queenhyte.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us